IX. Bornemissza Kupa, OB kvalifikáció 2017

2017-04-15 10:00

Eger

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

IX. Bornemissza Kupa, OB kvalifikáció 2017

Ha húsvét, akkor Eger, ha locsolkodás, akkor csakis szurokkal! Íjászverseny a történelmi falak között, ahol most az idei első kvalifikációs versenyt rendezzük. Ügyességi feladatok, 3D-s állatok és a magyar bajnokságon használatos céltáblák váltogatják egymást. A versenyen örömíjászok is indulhatnak, illetve akik nem akarnak a történelmi OB-n részt venni.

A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlik. Akik esetleg nem ismernék, vagy nem tudnak még a változásokról, azoknak néhány támpont: a legfontosabb, és ezt tüntessük fel előnevezéskor is: három féle íjtípussal lehet nevezni:

„A”: modern anyagú tradicionális (laminált, műgyanta, üvegszálas, egyéb, kifutó nélküli íj, ide tartoznak a hasonló anyagból készült, kifutó nélküli long-bow-k)
„B”: eredeti anyagból készült tradicionális (szaruíj, természetes anyagból készült, kifutó nélküli long-bow)
„C”: vadászíj, kifutós long-bow-k (itt jegyzem meg, mielőtt néhányan elkezdenek vitázni a kifutó helyes, szakszerű elnevezéséről, melyről röpke tizenötöt hallottam már, hogy itt ezt használjuk)

Miután eldöntötte a versenyző, hogy milyen íj van a birtokában, és milyen korosztályba tartozik, mivel itt is történt változás a szabályzatban (kadett, ifjúsági), már csak az előnevezés van hátra. Tudjuk, hogy nem akar mindenki az OB-n részt venni, de a rendszer adott. Ezen a versenyen nem feltétel a versenyzői engedély, természetesen aki kvalifikálni szeretne, annak igen. A nevezési díj tartalmazza a misz eseti (rajt) engedélyt. (ha nincs versenyengedélyed, nem baj, írd be hogy eseti és a monogramod)

A versenyen csak favesszővel lehet versenyezni, minden kategóriában! A természetes anyagú íjak csak természetes anyagú nyílvesszőkkel használhatók, a vesszőtestbe vágott, ill. fa vagy szaru nock az elfogadott. Ennél a kategóriánál (tehát „B”) a műanyag nock nem elfogadható!
A vár területén, ill. mellette lesznek a pályák, sőt, a kazamata rendszert is meglátogatjuk. Minden kategóriában oklevél, érem, minimum három főnél már kupa, esetenként különdíjazás.   

Verseny helye és ideje: 2017. április 15. (szombat) 10 óra.
Nevezés 9,45-ig a palotaudvaron, gyakorlópálya biztosítva van.

Kategóriák és nevezési díjak:
Mini (apród) leány, fiú 14-ig:  3500 HUF
Kadett (dalia/leányzó) 14-17-ig:  4000 HUF
Ifjúsági (dalia/leányzó) 17-20-ig: 4000 HUF
Felnőtt (vitéz/fehérnép) 20-tól 50-ig: 4000 HUF
Veterán (tiszteletre méltó férfi/nő): 4000 HUF
10 éves korig: ingyenes
Érvényes MISZ versenyengedéllyel 1000 HUF kedvezmény a nevezésidíjból

A nevezési összegek csak előnevezés esetén érvényesek. A versenyzők belépője benne van a nevezési díjban, a kisérők pedig kedvezményesen, 400 forintért vásárolhatják meg a belépéskor. Mivel történelmi verseny, a hagyományőrző ruházat viselése az indulás feltétele. A versennyel kapcsolatban Oláh Tibor (Furé) tud felvilágosítást adni, míg szállásügyben Juhász Gyulát, ill. Mészáros Zitát lehet keresni.

Figyelem! A nevezési díjban nincs benne az ebéd, a versenyzők és a kísérők 1000 forintért vásárolhatnak ebédjegyet a nevezési helyen.

Biztonságtechnikai ellenőr: Oláh Tibor
Versenybíró: Vilmek Attila, Kovács Róbert                                           

Információk:
Előnevezés: 2017. április 12. 20 óráig
Árusok, forgalmazók: Duska Orsolya  06 30 5078409
Verseny: Oláh Tibor (Furé)  06 20 9963320

Szállás:
Juhász Gyula 06 30 2198000
Mészáros Zita 06 30 6064621

A verseny után ebéd, majd távlövészet négy korosztályban. Mini, gyerek, ifi és felnőtt. A benevezett versenyzők automatikusan regisztrálnak a távlövészetre, benne van a nevezési díjban. Jó versenyzést kíván a Dobó István Vármúzeum és az Egri Vitézlő Oskola.

Eredmény