Íjászat Napja Vegyes verseny 2016

2016-10-09 08:00

Tápiószentmárton

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

Íjászat Napja Vegyes verseny 2016

FIGYELEM, A VERSENY TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD!

Program:

 
1. Bemutató jellegű íjászverseny, a MÍSZ keretein belül űzött íjászati módok versenyszabályai alapján, az alábbiak szerint:
 
Időpont:   2016.10.09. 8.00-tól
Helyszín:  Tápiószentmárton, Kincsem Lovaspark
Rendező: Magyar Íjász Szövetség
 
Nevezés:
A nevezéseket kérjük előre leadni a MÍSZ honlapján 2016.10.05-ig!
Helyszíni nevezés: 8.00 – 9.30 között. 
 
Korcsoportok:
gyerek /12 év alatt/
serdülő /12-13 éves/
kadet /14-17 éves/
ifjúsági /18 – 20 éves/
felnőtt /21 év felett/
Kevés induló esetén a korcsoportok összevonásra kerülnek, 3 főnél kevesebb indulóval nem indítunk kategóriát. 
 
Kategóriák: CU, HU, OL, BB, TR-RB, TR-LB, PB-HB
 
Célok: 
- 4 db. 3D-cél /1-1 cél célcsoportonként, 5-45 méter közötti, jelöletlen távokon/
- 4 db. terep cél /2 db. jelölt, és 2 db. jelöletlen céllal, eltérő lőlapméretekkel és lőtávolsággal/
- 1 db. pálya cél  /irányzékosoknak 50 méteres, irányzék nélkül 30 méteres távra/
- 4 db. történelmi cél  / a történelmi szabályok alapján, az irányzékosoknak kicsit távolabbról/
- 3 db. lovasíjász cél /a Kassai-féle lovasíjász pálya alapján, középen elhelyezett műlóról, előre oldalra és hátralövés, három célra, 20 másodperc alatt, tetszőleges lövésszámmal/
 
A célok a regisztráció elvégzése után, tetszőleges időpontban és sorrendben, 16.00 órával bezárólag, szabadon teljesíthetők. A célok szakágankét, egymástól nem nagy távolságra lesznek elhelyezve, folyamatos célőri felügyelettel, mely felügyelők ismertetik a lövések szabályait, illetve rögzítik a pontokat /csak ők!/ Célonkénti lövésszámok a szakág szabályaihoz igazodva, a beírólapok alapján lesznek meghatározva.  A beírólapok összesítve és aláírva, 18.00 óráig a versenyirodán adhatók le. Nem kötelező minden célt meglőni, aki nem teljesíti az összes célt, a teljesített célokon elért  pontjai alapján lesz értékelve.
 
Eredményhirdetés:   19.00 órakor az étteremben  
 
Érvényes versenyzési engedéllyel rendelkezők számára a részvétel ingyenes! 
Az engedéllyel nem rendelkezők számára egységesen 1000 Ft/fő, amely regisztráció érvényes a vegyes versenyre és az együtt lövésre egyaránt.
 
 
2. Együtt lövés, minden íjkategória számára. 
 
Sorakozó: 16.30-kor a golf-pálya melletti síkon
 
Az együtt lövésből senkit nem szeretnénk kizárni azért, mert az íja nem alkalmas a klasszikus nyílzápor gyakorlatra.  Ezt az alkalmat gyakorlatnak szánjuk, hogy a jövő évi Magyar Íjászat Napján, az itt szerzett tapasztalatokra támaszkodva, egy olyan koreográfiával állhassunk elő, amiben minden íjász részt tud majd venni, és átélheti az együtt lövés élményét. Az együtt lövéssel szeretnénk demonstrálni az összetartozásunkat,  másrészt az elkötelezettségünket az íjászat iránt.  
 
A részvételhez előzetes írásbeli regisztráció ajánlott. Regisztrálni csapatoknak és egyénileg is lehet.  
A regisztrációt a helyszínen, személyesen is el kell végezni, továbbá aláírni a balesetvédelmi szabályzatot. A résztvevők elfogadják, hogy az együtt lövés időtartama alatt, mindent csak vezényszóra, az íjászatban egyébként alkalmazott biztonsági szabályok betartásával tesznek. Az együtt lövésben kizárólag azok vehetnek részt, akik a regisztráción személyesen megjelentek!
Technikai feltételek: íj és 6 db. névvel ellátott vessző. A vesszőket a regisztrációnál be kell mutatni.. A résztvevők egy karszalagot és egy lőállásszámot kapnak, amivel beléphetnek az együtt lövés területére. Mindenki a regisztrációnál kapott számmal megjelölt csapatban sorakozik fel. A felsorakozás egyénileg történik. Az együtt lövés koreográfiáját a vezénylő ismerteti, és le is vezényli. A PB-HB, TR-RB és TR-LB kategóriáknak 120 méterre, az irányzékos kategóriáknak 90 méterre kihelyezett célokra fognak lőni. A legjobb találatokat elérő íjászokat díjazzuk!  
 

Regisztráltak 0