Futásíjász Országos Bajnokság

2018-10-21 10:00

Budapest

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

Futásíjász Országos Bajnokság

A Magyar Íjász Szövetség 2018. évi Futásíjász OB és Évadzáró Sprint távú minősítő és rangsoroló versenye, kiegészítő nyílt futammal.

Budapest, 2018. október 21., vasárnap
Verseny helye: Budapest, MÍSZ (RTK) pálya, XVII. kerület, Kaszinó Köz
 
A verseny célja: az íjászat népszerűsítése, minősítési szintek megszerzése.
Verseny ideje: 10 órától
Eredményhirdetés: a verseny után
Szervező: Magyar Íjász Szövetség, Futásíjász Szakmai Bizottság, szakági felelős és BTE: Bősze Júlia 30/856-10-48, bosze.julia@gmail.com
 
Nevezés: 2018. október 18. (csütörtök) 22:00-ig a MÍSZ nevezési honlapján keresztül. Nevezni csak előre lehet, hegyszíni nevezés nincs. A nevezési díj befizetése a helyszínen történik a futam előtt. 
 
Helyszíni nevezés: NINCS!
 
Nevezési díjak:
Senior, Felnőtt: 2000 Ft
Diák, Ifi: 1000 Ft
 
Kategóriák:
Íj: reflex; illetve tradicionális.
Korosztály: 13-16 év között ifi, 17-39 év között felnőtt, 40 év felett senior. (Mindenki annyi évesnek számít, ahány éves idén december 31-én lesz). 
 
Szabályok:
Reflex íjjal (irányzékkal és anélkül): 5-ször sprint (500 m) futás közben 4-szer 3 lövést kell leadni egy 20 méterre lévő, 20 centiméter átmérőjű körre.
Tradicionális íjjal: 5-ször sprint (500 m) futás közben 4-szer 3 lövést kell leadni egy 20 méterre lévő, 40 centiméter átmérőjű körre.
A körbe nem betaláló lövések után 50 - 150 méter plusz-távot (büntetőkört) kell lefutni. Az íj kézben, a szükséges számú vessző hátitegezben a háton viendő.
 
Az ORSZÁGOS BAJNOKSÁG - OB futamon CSAK a Magyar Íjász Szövetség által kiállított érvényes versenyzési engedéllyel lehet indulni. Versenyengedéllyel nem rendelkezők számára nyílt futamot rendezünk, melyhez +1.000,- forintért váltható rajtengedély.
Kisebb induló létszámú kategóriáknál az eredményeket egybe vonjuk és a díjazásnál összevont kategóriákat veszünk figyelembe! Kategóriánként három fő indulói létszám alatt nem Országos Bajnokság, hanem évadzáró verseny kerül megrendezésre.
 
A versenyen a Magyar Íjász Szövetség versenyszabályzata érvényes.
A verseny ideje alatt a pálya egész területén a dohányzás és szeszesital fogyasztása tilos.
 
A versenyen való részvétellel a versenyző és annak kísérői beleegyeznek abba, hogy róluk a verseny szervezői fényképet és videó anyagot készíthetnek a verseny ideje alatt és a későbbiekben publikálhatják azt.
 
Minden érdeklődőt szívesen látunk!
Szervezők
 

Eredmény


Töltsd le az eredményeket