Versenyengedély kiváltása (frissítve 2022. január 19-én)

news

A beérkező versenyengedély-kérő lapok nagy százaléka hiánypótlásra szorul, ami lelassítja a feldolgozási időt. Az ügyintézés kéthetes határidejét csak abban az esetben tudjuk vállalni, ha az igényléshez szükséges minden feltétel teljesül. A jövőben is, az egyesületi vezetőtől, csoportosan beérkező, hiánypótlásra nem szoruló kérvények részesülnek előnyben a feldolgozás során.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fentiek miatt az ügyintézés 2021.02.01-től csak és kizárólag postai úton lehetséges.
A postára feladott levélnek tartalmaznia kell a géppel, vagy nyomtatott nagybetűvel kitöltött eredeti dokumentumokat (a felsorolást lásd alább) és egy felbélyegzett válaszborítékot. A felbélyegzésnél a postai díjtáblázatnak megfelelően járjanak el. A nem megfelelő formátumban, illetve hiányosan kitöltött kérelmeket nem áll módunkban befogadni.

A versenyengedélyek díjait az egyesülettől, egyösszegű utalással várjuk, mivel a több száz egyéni utalás (sokszor beazonosíthatatlanul érkeznek) nagyon lelassítja a feldolgozást. Abban az esetben, ha egy egyesület versenyzője nem tudja az egyesületén keresztül intézni a versenyengedély kiváltásának pénzügyi részét, úgy a MISZ felé történő utaláskor a közleményben tüntesse fel az egyesület nevét is. Az egyéni utalások esetében nem tudjuk garantálni a kéthetes feldolgozási határidőt.
 
1. AZ IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK
- Versenyengedély kérőlap 2022
- Sportorvosi igazolás (külön, vagy a versenyengedély kérőlapon található helyen bepecsételve)
- MOB Sportoló hozzájáruló nyilatkozat
- postai úton történő igénylés esetén szükséges egy megcímzett és felbélyegzett válaszboríték mellékelése az igénylőlap mellé;
 
Csak és kizárólag a legfrissebb (GDPR-nak megfelelő kiegészítéssel ellátott) versenyengedély-kérőlapot fogadjuk el, amely a honlapról letölthető: http://misz.hu/dokumentumok webhelyen --> Dokumentumok --> Versenyengedély kérőlap 2022.
A versenyengedély ügyintézése az igénylés beérkezésétől a kártya kézhezvételéig 2 hetet is igénybe vehet. Kérünk minden íjászt, hogy ne a versenye előtti napokban kezdeményezze a kérelmet!

2. A DOKUMENTUMOK KITÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK
- számítógéppel kitöltött vagy nyomtatott nagybetűvel írt, olvasható kérőlapot fogadunk el
- tagegyesületi csoportos beküldés esetén, ha szkennelt a dokumentum, kérjük ellenőrizzétek, hogy olvasható legyen, illetve az eredetit is el kell hozzánk juttatni postai úton: 1163 Budapest, Margit u.28.
- minden adat legyen kitöltve (pl.: egyesület neve, dátum, születési adatoknál nem csak hónap és nap, hanem év is!)
- az egyesületek részéről aláírás, pecsét elengedhetetlen (csak MÍSZ tagegyesület tagjai jogosultak versenyengedély váltásra)
- A dokumentumhoz fekete-fehér igazolványképet kérünk csatolni, amely nem régebbi 3 évnél. A fénykép azonosításra szolgál, így ha a régebben beadott fotóról már nem felismerhető a kártya tulajdonosa, akkor kérjük küldjenek újat.
- az elnökség döntése alapján a versenyengedélyek ára egységesen 6 000 Ft,
- átigazolási eljárási díj: 5 000 Ft
- elveszett/elhagyott engedély pótlása, postaköltség nélkül: 1 000 Ft 
- akkor tudjuk a versenyengedélyt kiállítani, ha a Szövetség számlájára beérkezik annak díja (OTP: 11716008-20205953), és minden dokumentum hiánytalanul le van adva.
 
3. SPORTORVOSI A VERSENYENGEDÉLYHEZ
- akinek nincs a kérőlapon kitöltve és lepecsételve a sportorvosi engedély rész, és nem is csatolja azt külön a versenyengedély igénylésekor, annak a versenyengedély kártyán nem lesz jelölve a sportorvosi érvényessége. Ez esetben a versenyekre a versenyengedély kártyán kívül egy érvényes sportorvosi igazolást is mindig magával kell vinnie a sportolónak. (Javaslat: bérlet vagy igazolvány tok, egyik felében a kártya, másik oldalon a sportorvosi igazolás.)
- A sportorvosi rendelőket, ahol sportorvosi igazolásokat jogosultak kiállítani, az alábbi honlapon találjátok meg: http://www.osei.hu/orszagos-sportorvosi-halozat/rendeloink.html
- A vizsgálat elvégzéséhez szükség van egy előzetes kérdőív kitöltésére, ezt érdemes előre kitöltve magunkkal vinni a vizsgálatra. A kérdőív innen letölthető.
- Az engedélyhez tartozó biztosításról itt találtok információt: http://www.mob.hu/versenyengedely-biztositas

4. MOB SPORTOLÓI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT
Felhívjuk íjászsportolóink figyelmét, hogy a MOB rendelkezése alapján 2020. február 1-től a versenyengedély igényléséhez a holnapunkon a dokumentumok aloldal nyomtatványok részben is elérhető (http://misz.hu/dokumentumok) SPORTOLÓ HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT dokumentumot is mellékelni kell. A pontosan kitöltött, letanúztatott nyilatkozatot a sportolónak csak egyszer kell leadnia, az visszavonásig érvényes.
A nyilatkozat hiányában nem tudjuk kiállítani a versenyengedélyeket. A sportolói nyilvántartásban történő adatkezelésről a honlapunkon a dokumentumok aloldalon megtalálható (http://misz.hu/dokumentumok) adatkezelési tájékoztatóban olvashatnak.

5. RAJTENGEDÉLY
A sporttörvénnyel harmonizálva "rajtengedély" váltható bizonyos versenyeken, amelyek sportorvosi igazolással érvényesek.
Kizárólag egy versenyre szóló indulási engedély, az Országos Bajnokságok kivételével azon versenyeken használható, ahol a kiírás lehetővé teszi, évente egyszeri alkalommal. (4/2017 és 45/2017 Elnökségi határozat)
A rajtengedélyek díja 2020. január 1-től 3 000 Ft. (8/2019 Elnökségi határozat)

6. HIÁNYPÓTLÁS
Abban az esetben, ha a versenyengedély igényléskor bármilyen hiányosságot találunk, értesítést küldünk a hiánypótlásról. Ha a kiértesítést követő, legkésőbb 30 napon belül nem érkezik be a kért hiánypótlás, úgy a jelentkezést semmisnek tekintjük, a beérkezett dokumentumokat megsemmisítjük. Ezek után újbóli igénylési folyamatot kell indítania a sportolónak, újból be kell küldenie a szükséges dokumentumokat hiánytalanul.