Íjász Párbaj 2017 - SZOMBAT

2017-06-03 08:00

Budapest

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

Íjász Párbaj 2017 - SZOMBAT

Íjász párbaj SZOMBAT

Megmérettetés időpontja:
2017. június 3-5 minden nap külön verseny, külön díjazással. 10-17h-ig.

ÉRTÉKES NYEREMÉNYEK!

Megmérettetés apropója és célja: Az íjászat, különösképpen a történelmi íjászat népszerűsítése az 6. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztiválon

Helyszíne:
Városliget, Vajdahunyad vár
Célok száma: 2 db (fejenként 1) Vesszők száma: 5vessző/fő.
Kategóriák: nincsenek
Nevezési díj: NINCS

Részvétel csak előnevezéssel a MÍSZ oldalán.2017. május 26-ig. Amennyiben nincs  éves versenyengedélyed ( MÍSZ kártyád), akkor kitöltve az adataiddal hozd magaddal az rajtengedély igénylő lapot. Letölthető a http://misz.hu/dokumentumok címről. A verseny nevezési oldalán a versenyengedély száma helyett a REXY (XY a név kezdőbetűi)
A rajtengedély díját a szervező fizeti.

Használható íjak: - Modern anyagokból készült történelmi íj (magyar és egyéb pusztai íjak és botíjak) - Természetes anyagú történelmi íj (magyar és egyéb pusztai íjak és botíjak) - Modern longbow (vadászreflex nem indulhat!) - az íjakon semmilyen kiegészítő, amely rezgéscsillapítási / stabilizálás/, szintezési, célzási, húzóerő könnyítési, vagy húzáshossz ellenőrzési célt szolgáló eszköz, jelölés, nem engedélyezett! - A húzó (terhelt) ujjnak mindig érinteni kell a nyílvesszőt.
Nyílvesszők: -A vesszőtestek anyaga csak fa, vagy bambusz lehet. - Tollazása csak természetes madártoll lehet! - A vesszőtestre vágott / vájt / ajak / nock/ használata csak akkor megengedett, ha megfelelő anyagokkal van megerősítve! - Műanyag nock használható. - A vesszőn a tulajdonos nevét jelölni kell! - A nyílvesszőn húzáshossz ellenőrzésre alkalmas jelölés nem lehet. A nyílvesszőn sporthegyet lehet használni, kizárólag olyat, amely a vesszőfogóban felesleges kárt nem okoz!
Történelmi jellegű viselet kötelező! lásd Történelmi íjászverseny viseletajánlás!
Mind a három nap indulhat ugyanaz az íjász a versenyen ha időben nevezett és belefér a napi 32 fős keretbe.

Verseny menete:
Kieséses fordulók: ketten lőnek, két egyforma távra lévő és egyforma nagyságú találati zónára.
Az 5 vesszőből csak a találati zónában lévőt kapja körönként vissza a versenyző. Akinek elfogyott a vesszője kiesik, a párja továbbjut. A két legjobb íjász döntőzik.
A döntő 3 célból áll, a következő sorrendben teljesítendőek:
1. Vadász cél (4. kat kisvadak közül) – távolsága a méretének megfelelően minimum távon elhelyezve (pl apróvad 5 méter)
2. Technikai cél – távolsága a méretének megfelelően minimum távon elhelyezve (Pl sziluett az 7,5 méter)
3. Lőlapos cél - távolsága a méretének megfelelően elhelyezve (Nagy VATA 15 méter)

Korosztályok: nincsenek

FIGYELEM!
AMENNYIBEN ALACSONY A NEVEZÉSI LÉTSZÁM ILLETVE SZAKADÓ ESŐ, VIHAROS IDŐJÁRÁSRA VAN ESÉLY AZ ELŐREJELZÉSEK SZERINT AKKOR NEM TARTJUK MEG A VERSENYT, EZÉRT A JELENTKEZÉSNÉL AZ ELÉRHETŐSÉGET FELTÉTLENÜL ADJATOK MEG!

Még szabad helyek száma: 32

Regisztráltak0