Továbbra is lelkes, de kicsit szomorú embertől… a médiának

news

Továbbra is lelkes, de kicsit szomorú embertől… a médiának.

A szomorúságom oka, hogy a függetlennek mondott magyar média mit művel, igen úgy összességében.

10 napja jöttünk haza a Világjátékokról egy aranyéremmel, Kakas István nyakában. A Világjátékok a második legrangosabb verseny az olimpia után, fontosabb mint a Világbajnokságok és négy évente rendezik, csakúgy mint az olimpiát. Összesen 12 fő vehetett részt kategóriánként és nemenként.
Sajnos nagyon keveset láthattunk róla a médiában.
Ja bocsánat! Megjelentünk egy hatalmasan nagy tv reggeli műsorában is, ahol Kakas Istvánnak és Buzás Károlynak mindenféle hülye kérdést tett fel két felkészületlen műsorvezető. Az egészből egy bohóckodást sikerült kihozni. Én nem tartottam sem érdekesnek, sem értékesnek a műsort, nem tudom milyen más pozitívuma lehetett, megjelent az íjászat, ez kétségtelen és ez már jó...

Tudom én, hogy vizes VB meg győri ifjúsági játékok és még ráadásul F1 is volt azon a héten. Biztos így volt ez jó, minden nemzetközi szervezet ragaszkodott a saját kiagyalt dátumához, mindenki kárára, ahhoz, hogy minden egyszerre legyen és még egérlyukat se lehessen bérelni szállásnak, biztos nem lehetett ezt jobban tervezni. Szerencse, hogy a Világjátékok - amire mi is pályáztunk annak idején - csak egy időben volt és nem az is Budapesten…

Most uborka szezon lett hirtelen? Nincs mivel figyelmet vonzani a médiának? Vagy inkább csak a politika eszközeként találtak egy nagyon nagy hírt?

Mónus József Egerben belő a nép közé hétvégén. Mi a véleményem erről?

Mi lenne? Már nyilatkoztam róla többet nem tudok hozzátenni, megjelent több helyen. Veszélyes emberek felé lőni. Azt hiszem, hogy ezt egy annak idején ölésre kitalált eszközről feltételezni nem egy nagy túlzás.
Szóval ezt mertem mondani. Meg azt, hogy mi sportszövetség vagyunk és leginkább sportíjászattal foglalkozunk… tudom meglepő lehet.

Mónus média megjelenése csodálatra méltó, bár a sportíjászatnak lennének ilyen médiatámogatói. Eddig is lőtt mindenfele, mindenhonnan. Ez most miért lett ennyire fontos?
Mi az amiért a média megszerzi a számomat (mindeddig ez sem akkor nem volt fontos amikor 1500 fős VB-t szerveztünk, vagy éppen Világjátékokat nyertünk) és hívogat, hogy azért mondjam el ugyanazt nekik is milyen veszélyes ez a mutatvány.
Igen veszélyes.
Eddig is az volt.

Hála Istennek nem történt eddig semmi, de attól még veszélyes. Autót is lehet vezetni több féle módon. Igaz ott, ha felelőtlenül teszed nagy valószínűséggel felelőségre fognak vonni, mert az autó vezetés is veszélyes üzemmód, az íjászat is az.
Ha egyszer mégis történne valami, akkor remélem a jogszabály alkotóink egy felelőtlen ember miatt nem az összes íjászt fogják büntetni, hanem csak azokat akik nem tartották be az ésszerű szabályokat.

A politikában továbbra sem kívánunk sportszövetségként részt venni, ez a politikusok dolga. Politizáljanak ők, meg a kedves objektív média.

Mi sportágat építünk, egészséges életmódra szeretnénk gyereketeket ösztönözni, értelmes szabadidő eltöltésre alternatívát kínálni és továbbra is nemzeti sportá tenni az íjászatot 2030-ig, mert az akarat és a kitartás meg van bennünk a munkát pedig végezzük.
A sikerek jönnek.  

Mi tettekkel bizonyítunk, a szócsatákat meg vívják meg mások.

Vánky Sebastian
Magyar Íjász Szövetség
elnök